Filip och Fredriks fuskbygge slog inte SIP-rekord

Pressmeddelande

I gårkvällens (4/9) Breaking News på Kanal 5 skrattar Filip och Fredrik åt Växjös vinnaranda och Nätverket SIPs världsrekordförsök i banana split. De påstår sig slå Nätverket SIPs rekord på 10,55 meter banana split, men har helt missat poängen. Det var inte vilken banana split som helst, utan en vegansk banana split.
– ”The joke is on you” – som det gamla Växjöordspråket lyder, säger Tobias Bjerre (Banana-split-byggmästare på SIP).

Nätverket SIP är en sammanslutning av ideella organisationer som arbetar för ungdomar och personer med funktionsnedsättning. SIPs banana splitt byggdes helt av ideella och frivilliga resurser, med enbart veganska ingredienser och med sponsring från Ica Maxi. Filip och Fredrik byggde inte ens sin själva, utan hade anställd personal bakom kulisserna som gjorde grovjobbet. Enligt programledarduon jobbade denna personal för ”slavlöner”, vilket gör det hela ännu värre.

Så, SIP förkastar Filip och Fredriks världsrekordförsök i ”Världens längsta veganska bananaa split” och anser att SIP fortfarande innehar rekordet. SIP vill samtidigt skicka med en stående inbjudan till Filip och Fredrik att komma och besöka Växjö på riktigt, och se vinnarandan hos stadens ideella organisationer live! SIP lovar att bjuda på nått gott att äta, t ex världens längsta veganska falafelrulle (Filip och Fredrik kanske vill sponsra den som tack för att de blivit uppmärksammade på sitt misstag?).

Med vänliga hälsningar, Nätverket SIP

Banana-split-byggmästare Tobias Bjerre

Verksamhetsledare Sofie Sjöstrand

(Vid frågor, kontakta Sofie Sjöstrand på 0470-32 40 14, sofie.sjostrand@sip.se)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

sexton + fem =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.