Prickens kompisar

Lisa sitter vid köksbord och illustrerarPrickens kompisar är en satsning där vi skapar berättelser för barn med funkisfokus. Vi söker just nu efter dig eller någon du känner som vill hänga med oss att göra böcker.

Vi har olika team som har specialiserat sig inom olika områden med exempelvis grafiker, illustratörer, författare, poddare, fotografer etc och där vi samarbetar med varandra för att skapa produkter som skall nå ut till våra yngre läsare, deras syskon och klasskompisar.

Prickens kompisar samarbetar därför på distans med varandra, genom olika forum, där det geografiska avståndet inte har någon betydelse för att vara med.  Genom digitalt nätverkande så delar vi kunskap och erfarenheter med varandra för att säkra upp kvalitén i det vi gör. De flesta som producerar material åt Prickens kompisar har egen funktionsnedsättning eller ett engagemang inom området. Vi har därför en plattform där man kan hänga med oavsett vilka förmågor man har.

Foto på illustration av hund med pennor jämtePrickens kompisar gör skillnad genom att skapa förebildsmaterial med funktionsnedsättning för barn genom böcker, leksaker och spel.

Genom våra intäkter kan vi utveckla vår verksamhet och anställa personer som står långt ifrån arbetsmarknaden på grund av funktionsnedsättning.

Huvudman för Prickens kompisar är Funkibator ideell förening. För mer info kontakta info@funkibator.se.

Logotype Arvsfonden