Treeniga firande med Globala Kronoberg!

Nu smäller det! Idag är det dags för Globalas Kronobergs treeniga firande av EVS 20 års -jubileum, den internationella volontärdagen och inte minst Globala Kronobergs eget 6 års -jubileum.

Idag är det fokus på EVS (European Voluntary Service), det EU-projektet som gör möjligt för ungdomar i Europa att åka till ett annat land och jobba som volontärer under en period upp till ett år!
SIP introducerades till EVS år 2007. Redan då uppmärksammades projektet som en fantastisk möjlighet för både ungdomar och organisationer. Sedan 2007 har mycket hänt. Globala Kronoberg skapades 2010 med målet att koordinera volontärer i länet och har fram tills nu samarbetat med kommunerna Växjö, Alvesta, Älmhult och Ljungby. Mellan 2010 och 2016 har 75 ungdomar från 20 olika länder fått möjlighet att genom Globala Kronoberg komma till Kronobergs län för att jobba som volontärer. Samtidigt har över 50 ungdomar från Sverige åkt iväg och engagerat sig i olika föreningar runt om i Europa och världen genom vår verksamhet.

I år fyller EVS 20 år och vi firar det genom att ordna en fika med alla som har deltagit på EVS-projekt genom Globala Kronoberg: volontärerna som har åkt utomlands, volontärerna som har kommit till Kronoberg, handledarna och sociala mentorerna. Personer som helt enkelt har bidragit till att göra Kronoberg till ett mer internationellt län! 🙂

 

/Globala Kronobergs team

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

femton − sju =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.