Butik

Hjälpmedelsbutik

Personal i butiken Fredrik och Kattis

Välkommen till Växjös och Kronobergs läns första hjälpmedelsbutik  – Funkibatorbutiken – med ett större och bredare sortiment! I sortimentet finns allt från strumpådragare och antigliddukar till käppar och förhöjningsklossar. Vår strävan är att beställa hem de produkter som efterfrågas av typen enkla hjälpmedel.

Funkibatorbutiken drivs av Nätverket SIP:s sociala företag, i samarbete med vår ideell förening Funkibator som bland annat arbetar med funktionsnedsättningsfrågor. Hos Funkibatorbutiken sätter man samhällelig och social vinst före ekonomisk. Som socialt företag är butikens främsta syfte att tillhandahålla hjälpmedel som ger möjlighet till en enklare och smidigare vardag, fritid och liv. Butiken har även till syfte att skapa arbetstillfällen och erbjuda arbetsträning för arbetslösa eller sjukskrivna.

Läs mer om butiken på deras webbsida!

Öppettider

Måndag-Fredag – 10:00 – 14:00
Lördag-Söndag – Stängt

Kontaktuppgifter

Telefonnummer 0470 – 223 42
Besöksadress: Infanterigatan 10, 352 35 Växjö (ingång på baksidan av huset)

Följ oss på Facebook på www.facebook.com/funkibatorbutiken

Funkibator förlag

Bildkollage på dockor och leksaker med funkisfokus

Funkibator förlag är en satsning på barn och unga med funktionsnedsättning. Vårt mål är att producera många olika typer av produkter exempelvis barnböcker, spel, vykort, leksaker. Det här är ett smalt produktområde där det saknas väldigt mycket! Vi vill göra både fler böcker och relaterade produkter i allmänhet som bekriver och skapa identifikation för många olika sorters livssituationer.

Utöver att själva producera böcker så erbjuder vi formgivning, illstratörer, produktion av böcer åt andra. Funkibator förlag hänger tätt ihop med Funkibator förening där det arbetas med fritidshjälpmedel, fritidsaktiviteter, arbetsmarknad och mycket mer.

Funkibator förlag drivs som ett socialt förlag där allt överskott antingen går till att göra mer produkter eller andra föreningsaktiviteter. Funkibator förlag har inga ägare, utan det är medlemmarna som i demokratisk andra är tillsammans är förlagets ägare.

Besök oss påwww.funkibatorforlag.se