Är du intresserad av att arbeta med Media? 

Hos oss på Nätverket SIP har du möjligheten att arbetsträna och praktisera i vårt mediateam. Där arbetar vi med flera olika former av mediala uppdrag, med en stor variation av produktioner som till exempel personaltidningar, foldrar, broschyrer, film och animering. Vi arbetar med grafisk produktion, illustration, foto och film, webbpublikationer och sociala medier. Om du är intresserad av olika mediala yrkesval så är Mediateamet platsen för dig för att lära dig mer om dessa yrken. Vi ger dig möjligheten att testa dina kunskaper eller ditt intresse tillsammans med webbutbildningar, workshops och föreläsningar i olika ämnen under din praktik hos oss. Vårt mål är att du vidareutvecklar det som intresserar dig, och att du kanske även upptäcker nya områden du inte ens visste att du var intresserad av


Grafisk formgivning

Handlar om att formge allt från logotyper, trycksaker, broschyrer, böcker, affischer, skyltar till Roll Ups m.m. Även att utveckla fysiska produkter som förpackningar och etiketter av olika slag, utställnings- och displaymaterial. En grafisk formgivare kan också arbeta med film och tv och exempelvis göra vinjetter, digitala presentationer och för- och eftertexter, som exempel.

Vi arbetar i program som – Adobe In Design, Illustrator, Photoshop


Text

En Copywriter arbetar med textidéer och texter till kommunikations och informationsmaterial. Arbetet kräver att man kan formulera sig intresseväckande och medryckande så att mottagaren tar till sig budskapet, oavsett om det handlar om att sälja en idé, en vara eller en tjänst.
Som skribent kan man skriva texter för reportage, artiklar eller notiser. Det kan handla om företagsinformation, nyheter, manus, böcker med mera. Text områden kan även vara att blogga och övriga sociala medier samt till webbproduktioner.

Vi arbetar i program som – Office, WIX eller liknande


Foto/Film

Fotografer skapar bilder som förmedlar känslor, händelser eller historier med hjälp av en kamera. En fotograf arbetar med fotografering av stillbilder eller rörliga bilder. Det kan vara att fotografera porträtt, reportage, konserter eller reklamkampanjer.

Kameran är fotografens främsta redskap för att berätta en historia, förmedla en känsla eller dokumentera en händelse.

Vi arbetar i program som – Photoshop, Premier Pro, Audacity


Webb/Sociala medier

Att kunna bygga upp struktur och funktionalitet för webbplatser med god användarvänlighet. Webbdesignern designar och bygger upp webbplatser med fokus på funktionalitet och användarvänlighet, att skapa en struktur för webblatsen och sätter ihop bland annat typsnitt, färgskalor och symboler. I detta ingår även sociala medier som facebook, blogg, Instagram, TikTok, influenser med mera.

Vi arbetar i program som – Office, WIX eller liknande


3D/Informations IT

Att arbeta med 3D-grafik innebär att du utvecklar olika 3D-bilder för olika användningsområden. Du kan både vara animatör, texturare, arkiteknisk eller technical artist när du arbetar inom 3D Grafik.

Att arbeta med informationsteknik (IT) handlar om att arbeta med information på olika sätt, att samla in information, strukturerar och analyserar den och sedan presentera och sprida information genom till exempel tryck, webbplatser eller sociala medier

Vi arbetar i program som – Blender/3D Substance/Premier Pro


Arbetsverktyg  hos oss

Vi arbetar i Adobe Creative med program som Illustrator, PhotoShop, InDesign, Premiere Pro, LightRoom, Dreamweaver och Animate bland många.

Men vi arbetar även i program som Office, WIX, Blender, Audacity med flera.

Prata med din handläggare och kom på ett studiebesök till Nätverket SIP så berättar vi mer om möjligheterna hos oss.