Lediga tjänster

Projektledare internationellt center

Omfattning: Föräldravikariat 100 % t.o.m. 31 januari 2020, med möjlighet till förlängning.

Tillträde: Snarast. Vi kan även anställa innan ansökningstiden går ut, då vi intervjuar löpande.

Arbetsgivare: Projektor ideell förening, Växjö. En del av Nätverket SIP

Vi söker en ny medarbetare som tillsammans med en befintlig projektassistent ska driva verksamheten Globala Kronoberg. Globala Kronoberg är ett regionalt center för internationella frågor, i Kronobergs län. Vi har sedan 2011 tagit emot volontärer från flera EU-länder och hjälpt många svenska ungdomar från regionen att åka iväg till andra länder i och utanför Europa. Vi hjälper organisation eller verksamhet att ta emot ungdomar från andra EU-länder som vill arbeta som volontärer i Växjö. Utöver det arrangerar vi olika läger, kurser och ungdomsutbyten.

Vi ser gärna att du har ett kontaktnät i Kronobergs län. Du är framåt och vågar ta initiativ till att skapa samarbeten med beslutsfattare, tjänstepersoner och föreningsaktiva. Du behöver vara organisatorisk och kunna representera verksamheten på möten, mässor, skolor, hos finansiärer m.m. Du behöver ha en bra förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift – i både svenska och engelska. Sociala medier, bloggar och hemsida är några av våra viktigaste verktyg, därför ser vi gärna att du har erfarenhet av kommunikation, media och/eller marknadsföring. Hög digital vana är mycket önskvärt att du har, då vi arbetar mycket digitalt internt i organisationen.

Du kommer också att jobba praktiskt med att planera och genomföra olika aktiviteter och events, att coacha volontärer och arbeta med finansiering till verksamheten.

Intresse för, eller kunskap inom, internationella frågor, frivilligarbete, fundraising eller andra teman som berör samhällsförändring ses som en fördel, då det är områden som organisationen arbetar med. Du bör ha ett flexibelt arbetssätt och känna dig trygg i att handleda både ungdomar samt ett team omkring dig, med fokus på att coacha, inspirera, delegera och se möjligheter.

Skicka din ansökan senast den 7 januari 2019 till fia.sjostrand@sip.se

Kontaktperson

Fia Sjöstrand, verksamhetsledare

0470-32 40 14, fia.sjostrand@sip.se

Ideellt arbete och praktikmöjligheter

Vill du engagera dig ideellt? I flera av våra projekt t.ex. Funkibator och Globala Kronoberg tar vi gärna, i mån av tid och plats, emot eldsjälar som på sin fritid vill skapa något värdefullt för någon annan. Kontakta respektive projektledare eller info@sip.se för mer information.

En del av våra ideella uppdrag finns även på Volontärbyrån.

Det finns också möjlighet till praktik, arbetsträning och liknande inom många olika områden. Vi erbjuder anpassade arbetsplatser med varierade arbetsuppgifter. Hos oss känner du att  bidrar, att du lär dig saker och utvecklas samt att det rör sig framåt och händer positiva saker. Läs mer om Möjligheter på SIP.

Studerar du vid universitet eller folkhögskola så kan vi erbjuda yrkesinriktad utbildningspraktik, som du kan läsa mer om här.