Möjligheter hos Nätverket SIP

Bild när teammedlem vattnar blommor

(Platserna erbjuds i samarbete mellan Funkibator, TLC, Öppna kanalen Kronoberg, PIX och Globala Kronoberg)

För dig som söker praktik, sysselsättning eller arbetsträning.

Hos oss på Nätverket SIP får du lära dig nya saker som får dig att utvecklas och känna dig delaktig i samhället. Du har möjlighet att utföra en arbetsträning, praktik eller liknande sysselsättning som är i enlighet med dina mål. Det går bra att delta från några timmar per vecka upp till heltid.

Du som deltar hos oss på arbetsträning, praktik eller sysselsättning får en egen handledare och ingår i ett arbetslag tillsammans med andra. Det går bra att byta arbetslag eller arbetsuppgifter under tiden som du är hos oss.

Inom Nätverket SIP kan arbeta inom:

 • Fastighetsskötsel/Bygg
 • Media/Film
 • Ekonomi/Administration
 • Butik/Servicearbete
 • Smådjur/Hunddagis

Vi erbjuder även olika sociala aktiviteter, arrangemang och kurser som du kan delta i:

 • Samtalsgrupper
 • Kreativa aktiviteter/Hantverk
 • Kurser inom film, video, media
 • Ungdomsgrupper
 • Träffar kring spel och gaming
 • Träning, dans, yoga
 • Hund- och djuraktiviteter

Det finns möjlighet att delta även utan beslut från myndighet, för att ta reda på vad nästa steg för dig är eller under tiden som du väntar på beslut eller insats.

Målgrupp

För dig som

 • bor i Kronobergs län med omnejd
 • är i behov av arbetsträning, praktik eller aktivitet
 • har beslut om sysselsättning enligt SoL (Socialtjänstlagen)
 • har beslut om aktivitet via kommunen (KAA)
 • väntar på beslut eller vill testa att komma igång med en aktivitet
 • går i skolan och behöver anpassad praktik eller praoplats.

Övrig information

Nätverket SIP i Växjö arbetar med ideellt arbete och socialt företagande inom funktionsnedsättning, ungdomsfrågor, samhällsprojekt och internationella frågor. I nätverket ingår fem organisationer: Funkibator, TLC, Öppna Kanalen Kronoberg, Globala Kronoberg och PIX. Vi finns tillsammans i aktivitetshuset Mästeriet på Söder i Växjö. Vi erbjuder möjlighet att komma och arbeta tillsammans med oss inom flera områden så som film/tv, media, hunddagis och butik. Vi har också ett flertal sociala aktiviteter och arrangemang varje vecka.

Om du är arbetssökande eller inte har något särskilt för dig om dagarna är du välkommen till oss. Vi har många olika upplägg att erbjuda. Inför ett sådant här upplägg behöver vi ofta föra en dialog med dina eventuella handläggare eller kontaktpersoner exempelvis på Arbetsförmedling, Försäkringskassan eller kommunen.

Att komma till oss kan ha olika syften. Det kan vara att komma igång, vända rätt på dygnet, ta reda på arbetsförmåga, lära dig nya arbetsuppgifter, utöka ditt sociala kontaktnät, hitta en anställning hos en arbetsgivare, starta företag med mera.

Vår miljö är välkomnande och positiv. Vår målsättning är att du som kommer till oss ska känna att du bidrar, att du lär dig saker och utvecklas samt att det rör sig framåt och händer positiva saker.

Vi erbjuder:

 • Individuella arbetsplaner med överenskomna mål.
 • Möjlighet att testa hur mycket du kan arbeta i dagar och tid.
 • Möjlighet att testa vad för arbetsuppgifter som passar dig.
 • Sysselsättning som gör att du kommer hemifrån och träffar andra personer.
 • Möjlighet att undersöka/komma igång med en företagsidé.
 • Få praktiskt erfarenhet och utbildning inom nya områden.
 • Tid och stöd i arbetssökandet.
 • Få ett utökat socialt nätverk.
 • Befinna dig i en kreativ och positiv miljö.

Kontakt och studiebesök

Om du är intresserad av praktik, sysselsättning eller liknande hos Nätverket SIP är du välkommen att boka tid för studiebesök. Vid studiebesöket berättar vi mer om vår verksamhet, lär känna dig lite bättre samt diskuterar vilka möjligheter som vi ser det kan finnas för dig hos oss. Besöket bokar du genom att ringa Fia Sjöstrand, personalansvarig, på 0470-32 40 14 eller 0470-223 40. Det går också bra att maila till fia.sjostrand@sip.se.

Du behöver inte förbereda dig inför mötet, men ta gärna med arbetsprover eller liknande om du vill (och har). Det finns inga fasta dagar eller tider för studiebesök utan det bestämmer vi tillsammans. Efter studiebesöket återkommer vi till dig och din handläggare med besked om eventuell start. För oss är det viktigt att det vi kan erbjuda passar dig bra och därför gör vi individuella bedömningar för varje person.

Besöksadress: Nätverket SIP, Infanterigatan 10, 352 35 Växjö (ingång på sidan av huset)

Rodrigo planerar vid dator för serviceteamet

Våra yrkesinriktningar

Support med nätverk

Filmproduktion och TV

Arbeta inom området film och TV med möjlighet att lära mer och stå bakom eller framför kameran. Vi gör professionella produktioner där vi filmar, intervjuar, klipper och sänder. Vi har tillgång till professionell utrustning och studio genom samarbete med Öppna Kanalen Kronoberg.

Bild på serviceteamet som sätter upp planscherServiceteam

Här arbetar vi med allt från enklare och regelbundna arbetsuppgifter till större ansvar för den som vill. Arbete sker under kravlösa förhållanden i syfte att erbjuda service och stöd, skapa ordning och reda samt trivsel för sina medarbetare. Uppgifterna är varierade med allt från inköp, enklare administration och post, fikaservice till möten och aktiviteter, bilservice, ta hand om växter och vattning, arbete utifrån checklistor för kontroller och daglig service i lokalerna (kök, grupprum etc.)

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Köksansvarig, reception, arrangör, projektledare/koordinator, café, event.

Läs mer om serviceteamet här.

Ekonomi och administration

Arbete med bokföring, kalkyler, budgetar, redovisning i program från Visma och Fortnox. Arbete med administrativa rutiner, skapa ordning, kopiering, bokföring, ta fram underlag med mera. Du kommer samman med ett team där du får prova på olika delar av ekonomiarbete. Möjlighet till intern ekonomiutbildning.

Läs mer om ekonomiteamet här.

Rolf och Åsa sitter vid ett skrivbord och hjälper varandra mer bokföring

Media (text, webb, foto, sociala medier, design)

Arbete inom vårt mediateam. Här finns många olika inriktningar så fotografering, bildbehandling, text och redaktionellt arbete samt sociala medier och webbdesign. Även formgivning och grafisk design. Vi gör produktioner till webbsidor, bloggar och sociala medier till Nätverket SIP och externa kunder. Här finns möjlighet att utveckla dig inom ditt egna intresseområde samt bygga upp en portfölj.

Läs mer om Mediateamet här.

Hunddagis och smådjursverksamhet

Hos oss finns både ett hunddagis och en smådjursverksamhet. Här jobbar vi med att sköta om djuren och gå på hundpromenader mm. I arbetet ingår pälsvård, utfodring, aktivering och städning. Hunddagiset drivs som ett socialt företag.

Läs mer om Hunddagis och smådjur här.

Hanna sitter i en soffa med två hundar

Vi hämtar möbler och håller på att packa vårt släpFastighetsskötsel och bygg

Arbete med fastighetsrelaterade uppgifter och andra praktiska göromål. Vi jobbar med allt från renhållning och bygg till renovering och skötsel av grönytor. I de dagliga arbetsuppgifterna kan ingå att måla väggar, montering, enklare reparationer, klippa gräs eller skotta snö, organisering och planering, återbruk m.m.

Läs mer om fastighetsgruppen här.

Hjälpmedelsbutik, lager och e-shop

Arbete i hjälpmedelsbutik med tillhörande sysslor. Inriktningar finns mot marknadsföring, produkt-research eller butiksbemanning. Butiken heter Funkibatorbutiken och drivs utan vinstintresse som ett socialt företag. Vi har även hand om två e-shoppar, där vi tar emot beställningar och packar varor för leverans till kund.

För dig med intresse av följande yrkesområden: Butiksbiträde, lagerarbetare, e-handel, arbetsterapeut, hjälpmedelstekniker, eget företagande, reklam och marknadsföring.

www.funkibatorbutiken.se  butik.funkibatorforlag.se

Fredrik och Kattis som jobbar i hjälpmedelsbutiken