Möjligheter hos Nätverket SIP

Bild när teammedlem vattnar blommorFör dig som söker praktik eller arbetsträning.

Nätverket SIP är en kreativ samhällsförändringsorganisation som arbetar med samhällsprojekt och socialt företagande inom funktionsnedsättning, internationella frågor, demokrati, integration, arbetsmarknad, fritid och utbildning. Verksamheten finns i Växjö centrum.

Vi erbjuder:

  • Individuella arbetsplaner med överenskomna mål.
  • Möjlighet att testa hur mycket du kan arbeta i dagar och tid.
  • Möjlighet att testa vad för arbetsuppgifter som passar dig.
  • Sysselsättning som gör att du kommer hemifrån och träffar andra personer.
  • Möjlighet att undersöka/komma igång med en företagsidé.
  • Få praktiskt erfarenhet och utbildning inom nya områden.
  • Tid och stöd i arbetssökandet.
  • Få ett utökat socialt nätverk.
  • Befinna dig i en kreativ och positiv miljö.

Rodrigo planerar vid dator för serviceteamet

Vår målsättning:

Att du som kommer till oss ska känna att du bidrar, att du lär dig saker och utvecklas samt att det rör sig framåt och händer positiva saker.

Våra yrkesinriktningar

Support med nätverkIT- och teknikgrupp

IT-gruppen arbetar med teknisk utrustning och nätverk. I arbetsuppgifterna ingår t ex reparation av datorer, felsökning, installation av mjukvara, organisering av teknisk utrustning, kontroller, inköp och service.

Film och TV-grupp

Vår film- och TV-grupp  producerar professionella filmproduktioner där de filmar, intervjuar, klipper. Vi har tillgång till professionell utrustning och studio genom samarbete med Öppna kanalen. Placeringen är hos oss men det blir en hel del att åka ut på externa filmuppdrag.

Radio och POD-grupp

Vi har en Radio- och POD-grupp som spelar i program i samtalsformat där man sitter och pratar om viktiga ämnen. Gruppen bygger upp en mobil studio där och när det behövs och intervjuar och har samtal med personer. Därefter klipps programmen före sändning.

Bild på serviceteamet som sätter upp planscherServiceteam

I vårt hus hålls det ofta konferenser, möten och olika aktiviteter. Servicegruppen arbetar med inköp, planering, fikaservice, försäljning av kioskvaror, konferensplanering m.m. I gruppen finns allt från enklare och regelbundna arbetsuppgifter till större ansvar för den som vill. Arbete sker under kravlösa förhållande i syfte att skapa trivsel och sociala aktiviteter för dina medarbetare.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Köksansvarig, reception, arrangör, projektledare/koordinator, café, event.

Läs mer om serviceteamet här.

Ekonomi och administration

Ekonomiteamet sköter all ekonomi och administration åt hela Nätverket SIP samt även andra föreningar och företag. Hos oss finns möjlighet att utvecklas inom områden som bokföring, personalfrågor, lönehantering, redovisning med mera. Många som har praktik inom detta område hos oss har tidigare gått ekonomiska eller administrativa utbildningar, och behöver praktiskt erfarenhet och referenser. Utöver detta finns också möjlighet för de som vill prova på det administrativa området, utan att ha någon erfarenhet eller utbildning. Då kan man exempelvis få hjälpa till med blandad service till våra organisationer, posthantering, förbereda underlag, kopiering, arkivering med mera. Vi arbetar i program som Visma och Fortnox, och du kommer samman med ett team där du får prova på och lära dig olika delar av arbetet. Exempel på arbetsuppgifter är arbete med bokföring, kalkyler, budgetar, redovisning, skatter, arbete med administrativa rutiner, skapa ordning, system, ta fram underlag med mera.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Ekonom, administratör, redovisning, personaladministration, projektadministration, controller.

Läs mer om ekonomiteamet här.

Rolf och Åsa sitter vid ett skrivbord och hjälper varandra mer bokföring

Mediateam

Mediateamet leds av Cat som tidigare arbetat inom reklam, radio och marknadsföring. Teamet levererar produktioner till webbsidor, bloggar och sociala medier åt föreningarna inom SIP, samt till externa kunder. Inriktningen ligger mot text, redaktionellt arbete, bild samt formgivning och grafisk design. I redaktionen finns även personer som jobbar med foto och video-produktion.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Journalist, korrekturläsare, skribent, bloggare, webbredaktör, filmare, fotograf, filmredigerare, webbproducent eller marknadsförare.

Läs mer om Mediaredaktionen här.

Hunddagis och smådjursverksamhet

Hos oss finns både ett hunddagis och en smådjursverksamhet. Här jobbar man med att sköta om djuren och gå på hundpromenader mm. Marianne är föreståndare för verksamheten, och har drivit hunddagis i många år. Djuren som bor hos oss är bland annat grisar, kaniner, vaktlar och sköldpaddor. I arbetet ingår promenader, pälsvård, utfodring, aktivering och städning. Hunddagiset drivs som ett socialt företag. Antalet platser är begränsat och djurvana krävs.

För dig som är intresserad av: Hunddagis, arbete med djur och natur, eget företagande.

Läs mer om Hunddagis och smådjur här.

Hanna sitter i en soffa med två hundar

Vi hämtar möbler och håller på att packa vårt släpFastighets- och byggrupp

Gruppen leds av Martin som är snickare och har mångårig erfarenhet från branschen. Gruppen jobbar med allt från renhållning, snickeri, renovering och odling. I dom dagliga arbetsuppgifterna kan ingå att måla väggar, montering, enklare reparationer, plantering av växter, organisering m.m.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Fastighetsskötsel, vaktmästeri, tekniker, måleri, snickeri, lokalvård, parkarbete, arbetsledning, hantverk.

Läs mer om fastighetsgruppen här.

Personligt stöd

Arbete med att hjälpa och stödja personer med olika nedsättning. Arbete med ledsagning, transport, texter, handledning, stödja upp vad det gäller struktur och ordning. Du kommer samman med ett team där du får arbeta uppsökande och serviceinriktat.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Handledare, elevaassistent, specialpedagog, personlig assistent, ledsagare, .personligt biträde, god man, vård och omsorg.

Hjälpmedelsbutik

Arbete i hjälpmedelsbutik med tillhörande sysslor. Inriktningar finns mot marknadsföring, produktresearch, butiksbemanning och utställning. Butiken heter Funkibatorbutiken och drivs utan vinstintresse, som ett socialt företag.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Butiksbiträde, arbetsterapeut, hjälpmedelstekniker, reklam och marknadsföring, företagande.

Fredrik och Kattis som jobbar i hjälpmedelsbutiken

Samhällsprojekt

Inom Nätverket SIP finns flera större samhällsprojekt. Du får inom det här området möjlighet att involvera dig i ett eller flera projekt inom områden som till exempel integration, ungdomsfrågor, demokrati, internationella frågor, funktionsnedsättning. Här arbetar du assisterande jämte ordinarie projektledare och volontärer. Exempel på arbetsuppgifter är språkstöd, administration, foto, arrangemang, event och dokumentation.

För dig som är intresserad av följande yrkesval: Projektledare, projektassistent, informatör, fritidsledare, administratör, ekonom, event.

Skräddarsytt upplägg

I undantagsfall kan vi sätta samman ett skräddarsytt upplägg med flera olika delar och typer av arbetsuppgifter. Då kan du exempelvis arbeta med projekt, ekonomi, hunddagis och trivsel.

Kontakt och studiebesök

Om du är intresserad av praktik, sysselsättning eller liknande hos Nätverket SIP är du välkommen att boka tid för studiebesök. Vid studiebesöket berättar vi mer om vår verksamhet, lär känna dig lite bättre samt diskuterar vilka möjligheter som vi ser det kan finnas för dig hos oss. Besöket bokar du genom att ringa Sofie Sjöstrand, personalansvarig, på 0470-32 40 14 eller 0470-223 40. Det går också bra att maila till sofie.sjostrand@sip.se.

Du behöver inte förbereda dig inför mötet, men ta gärna med arbetsprover eller liknande om du vill (och har). Det finns inga fasta dagar eller tider för studiebesök utan det bestämmer vi tillsammans. Efter studiebesöket återkommer vi till dig och din handläggare med besked om eventuell start. För oss är det viktigt att det vi kan erbjuda passar dig bra och därför gör vi individuella bedömningar för varje person.

Besöksadress: Nätverket SIP, Infanterigatan 10, 352 35 Växjö (ingång på baksidan av huset).