Globala Kronoberg

Globala Kronoberg ideell förening arbetar i Växjö med samhällssatsningar för ungdomar och unga vuxna. I fokus står internationella projekt, integration, demokrati, delaktighet och samhällsengagemang.

Globala Kronoberg vill vara en naturlig ingång in i Nätverket SIP och till oss kan du höra av dig om du har projektidéer som du vill diskutera, utveckla och kanske driva på egen hand eller tillsammans med andra. Vi vill väcka och ta tillvara på engagemang i Växjö och underlätta för personer att genomföra samhällsförändrande och nyskapande projekt.

Vår internationella verksamhet

Globala Kronoberg logotype

Vi som arbetar med Globala Kronoberg delar visionen om att kunna erbjuda alla ungdomar och unga vuxna i länet internationella erfarenheter, på hemmaplan eller någonstans i Europa. Samtidigt vill vi ge kommuner och organisationer möjligheten att öka det internationella samarbetet, utveckla kompetenser inom ungdomsfrågor och utbilda ungdomsledare och föreningar.

Globala Kronoberg koordinerar internationella projekt i länet för ungdomar och organisationer. Oavsett om du vill åka iväg som volontär, ta emot en volontär i din förening eller delta i kulturella aktiviteter på hemmaplan har vi spännande projekt att erbjuda. Om du är nyfiken på vad som händer just nu så kan du anmäla dig till vårt nyhetsbrev Bubblan.

Foto från ungdomsläger på sommaren

Globala Kronoberg har funnits sedan 2011. Sen dess har vi samarbetat med 4 kommuner och 10-tals föreningar i länet. Vi har hjälpt över 50 ungdomar med att åka som volontär utomlands, koordinerat över 80 volontärer från olika länder som kommit till Kronoberg. Dessutom tar vi varje sommar emot ca 50 ungdomar från olika länder på utbytesprojekt.

Globala Kronoberg samarbetar just nu med Växjö kommun, Alvesta kommun och Ljungby kommun, och med ett antal lokala föreningar i hela Kronoberg. Vi har också partners i de flesta EU- och grannländer och vi samarbetar med kommuner och organisationer som jobbar med tex. miljö, idrott, ungdomsfrågor och kultur.

Vi anordnar flertalet event varje månad där du kan lära känna oss och träffa volontärer från flera olika länder i Europa. Bland annat språkträffar, kulturella möten, diskussionskvällar och workshops. Håll utkik på vår Facebook och Instagram för spännande uppdateringar:

https://www.facebook.com/GlobalaKronoberg
https://www.instagram.com/globala_kronoberg/
http://www.globalakronoberg.se/