Från Sverige till Grekland

– Nadja Ivarsson

Hejsan, mitt namn är Nadja och just nu gör jag min ESC i Greklands huvudstad Aten. Det har nu gått tre månader sedan jag kom hit och jag har kommit in mer i livet här. Det känns som att tiden bara flugit iväg, och har fortfarande svårt att förstå att jag faktiskt bor här. Aten är en jättefin huvudstad med mysiga caféer och gator att strosa runt på. Dock har jag aldrig bott i en såhär stor stad innan och ibland kan det kännas överväldigande med trafiken och alla människorna. Något av det som jag gillar att göra mest här är att gå till caféer, antingen med en kompis eller för att plugga grekiska. Det finns alltid något nytt att göra här, många museer och andra sevärdheter, exempelvis Acropolis! 

Och jobbet, det har varit lite upp och ner- just nu har våran “project coordinator” slutat jobba på organisationen, och de är i processen att anställa en ny. Så nu i november får vi träffa våran nya och se hur arbetet kommer se ut framöver! Sista bilden är från ett “erasmus youth exchange” som vi volontärer hjälpte till med, och där deltagare från många olika länder i Europa kom hit till Aten för att delta på. 

Den här veckan känns det som att hösten har kommit hit, innan har det varit runt 25 grader och sol nästan varje dag, och nu är det runt 20, men njuter verkligen så länge det varar. Det ska bli spännande att se hur vinter, jul och nyår är i södra Europa!