Utveckla dina ledaregenskaper med oss i sommar!

Vi söker handledare i praktiskt sommararbete för unga med funktionsnedsättning/språksvaga

Vi söker dig som vill vara handledare och utveckla dina ledaregenskaper. Uppdraget är ideellt och genomförs under perioden 17 juni till 5 juli 2024. Du behöver inte vara med alla dagar eller alla veckor.

Under denna period kommer cirka 30 ungdomar till oss för att sommarjobba. De kommer via kommunens ferieprogram. Vissa av ungdomarna har funktionsnedsättning, och vissa är nya i Sverige och håller på att lära sig svenska. För dessa unga är det ofta första gången de är ute och arbetar och får arbetslivserfarenhet.

Våra handledare hjälper ungdomarna att utföra sina arbetsuppgifter. Uppgifterna handlar bland annat om trädgårdsarbete, att bygga till exempel altandäck, utemöbler, att renovera, odla, måla och annat praktiskt arbete. Vi har kunnig personal på plats som instruerar och utbildar både handledare och sommarjobbande unga.

För den som är volontär i denna verksamhet finns en möjlighet att utveckla sig och få erfarenheter inom ledarskap, samt erfarenhet av att arbeta med ungdomar med särskilda behov.  Det är bra om du kan både svenska och engelska. Du behöver inte har stor erfarenhet av praktiskt arbete, men du behöver ha ett intresse för att arbeta med händerna.

Läs mer om uppdraget på Volontärbyrån: https://www.volontarbyran.org/uppdrag/handledare-i-praktiskt-sommararbete-for-unga-med-funktionsnedsattning-spraksvaga-vaxjo

Du kan anmäla ditt intresse via Volontärbyrån eller genom att maila oss på info@sip.se.