Mars i Zagreb, Kroatien

Mars erbjöd både kalla morgnar med snö samt soliga dagar med varma temperaturer. Det var mycket sittande vid datorskärm och stirra på tabeller, men även en del fågelskådning och praktiskt arbete blev det. Vi hade middag med våra mentorer, åkte till Budapest över en helg, var med på fågelskådning och ett forskningsprojekt av måsar.  Vi var även med i två små TV inslag, en där vi berättade lite varför vi var här och en annan där vi var i bakgrunden till fågelskådningen.

Jag har även gått med i en kurs genom min organisation, “BirdID” där vi åker på exkursioner för fågelskådning i fält samt har föredrag om olika arter. Tack vare kursen kan jag utforska mer av Kroatien samtidigt som jag lär mig om Kroatiens rika fågelliv.

I slutet av månaden hade vi våran Arrival training i Orahovica där vi träffade andra volontärer från olika delar av Kroatien och där vi fick lära oss en hel del om ESC-volontärprojekt, olika “soft skills” samt om oss själva och hur man möter andra. Vi fick ta del av deras erfarenheter och dela med oss av våra egna. De återstående dagarna av mars kom min första besökare till Zagreb och jag fick agera guide i staden jag bott i 7 veckor nu.

//Lejla

Fr. v: Forskningsprojekt av måsar på Zagrebs soptipp. Utsikt från Ružica ruiner (utanför Orahovica). BirdID fågelskådning.