En hälsning från Kroatien

Hej! Mitt namn är Lejla och min ESC-volontärresa började för tio dagar sen, när jag anlände till Zagreb, Kroatien på alla hjärtans dag. De kommande tio månaderna kommer jag att tillbringa hos BIOM, en naturskyddsorganisation i Kroatien med sitt huvudkontor i Zagreb. Där kommer jag vara delaktig i olika projekt kring naturskydd, delta i workshops och dela med mig av kunskap kring fåglar och fågelskydd, samtidigt som vi lär oss mer kring vad organisationen BIOM gör och hjälpa medarbetarna med diverse uppgifter som datahantering, skapa informationsblad och innehåll till deras mediakällor. Vi kommer även att följa med på fältarbete och assistera, samt medverka i “Učka bird camp” och möta besökare på Beli naturreservat, på ön Cres.

Det har varit mycket nytt den första månaden här i Zagreb, ny stad i ett nytt land, ny arbetsmiljö och massa nya människor. Det har varit många nya ansikten och namn, rutiner och scheman som vi med tiden kommer vänja oss vid. Hittills har allting gått jättebra, alla på BIOM kontoret är trevliga och jobbar med intressanta projekt, alla är väldigt hjälpsamma och välkomnande, vilket är betryggande när man går igenom en sån stor omställning. Vi har även utöver arbetsuppgifter hos BIOM börjat med en språkkurs, där vi ska lära oss kroatiska under 6–8 veckor, rätt intensivt men det har gått bra för de andra volontärerna, som även är mina rumskompisar. Eftersom jag kan språket så är jag med och hjälper de övriga volontärerna med läxor och agerar som stöd vid genomgångar.

Jag börjar långsamt landa i allt det nya och ser framemot mina kommande månader som ESC-volontär i Kroatien!