Vinter i Aten

– Nadja

Nu har det gått ungefär åtta månader sedan jag kom till Aten, och det börjar närma sig slutet av min ESC. Det är mer jobbiga känslor som börjar komma när jag tänker på att projektet snart är slut, och jag känner mig inte riktigt redo för att åka tillbaka till Sverige. Har bestämt mig för att skjuta upp hemfärden lite till och stanna i Grekland efter projektet tar slut och fortsätta lära mig språket. Vintern i Aten har varit mild och solig, och nu känner man redan i februari att våren börjar komma. 

Jobbet har varit lite upp och ner under hösten, men sedan december har vi lärt känna vår nya koordinator och det har blivit lite mer strukturerat i arbetet. Vår nya koordinator är väldigt engagerad och hjälpsam, vilket vi verkligen uppskattar. Just nu har vi ett lite blandat volontärprogram tillsammans med “short-term” volontärer. Vi jobbar bland annat i en trädgård tillsammans med en annan organisation, där vi planterar och gör trädgårdsarbete. Vi lagar mat för hemlösa en gång i veckan (också tillsammans med en annan NGO), vilket känns meningsfullt och även kul! En gång i veckan spelar vi volleyboll med ensamkommande ungdomar, sammanfattningsvis väldigt varierande volontäruppdrag den senaste tiden. 

Ser fram emot våren här och att göra det mesta av min resterande tid i Grekland, och upptäcka mer platser utanför huvudstaden!