En glimt av Tamaralechs upplevelse i Tyskland

– Tamaralech Yigzaw

Hej, Mitt namn är Tamralech och jag är 22 år. Min volontärupplevelse i Tyskland genom Erasmus har varit mycket positiv. Uppgiften involverade att ringa företag för att söka donationer och utföra enkla pappersarbeten. I början var det utmanande att ringa, men med tiden övervann jag rädslan och lärde mig att ta initiativ. Min handledare var alltid tillgänglig för att hjälpa och svara på frågor.

Denna erfarenhet har lärt mig att inte vara rädd, särskilt när det gäller att söka donationer för projekt. Att skapa och upprätthålla dessa kontakter har ökat min självförtroende. Dessutom har jag fått möjligheten att utforska och testa nya saker i ett land där jag inte tidigare hade varit. Att skapa dessa minnen och samtidigt delta i volontärarbete har gjort hela upplevelsen ännu mer berikande.

Samtidigt har jag skapat många värdefulla vänskaper, inklusive de från tidigare evenemang Erasmus Creativity Linkup i Turkiet. Att träffas i verkliga livet har fördjupat våra band ännu mer.

Våga testa nytt!