Årets Joel Gustafsson-stipendiat utsedd

Joel Gustafsson-stipendiet instiftades av Funkibator förening efter Joels bortgång 22 februari 2014 och delas ut årligen på hans födelsedag 19 augusti, till person som på något sätt visat sig ha samma anda eller personlighet som Joel. Joel var en framåt person som trots liten fysisk förmåga kastade sig ut i världen på resor, som tränade skytte aktivt där han placerade sig högt på topplistorna. Joel vad initiativrik, generös och han var en förebild för andra. Vi vill på ett enkelt och litet sätt, med det här stipendiet, premiera personer som är på liknande sätt.

Joel Gustafsson på en av hans våghalsiga resor över hela Sverige.
Joel Gustafsson på en av hans våghalsiga resor över hela Sverige.

 

Stipendiat 2018 motivering

Sanna Hedlund (fotograf Carina Hedlund)
Sanna Hedlund (fotograf Carina Hedlund)

Härmed meddelas att Sanna Hedlund från Landskrona utvalts av flera nominerade personer till att erhålla Joel Gustafsson-stipendiet för 2018. En summa om 4 000 kr utdelas för att användas fritt för personligt bruk.

Sanna Hedlund från Landskrona har valts ut bland många personer som den som Funkibators styrelse anser uppfyller samma anda Joel Gustavsson levde efter. Sanna är utbildad journalist, fotograf och estradpoet.

Med allvar och en portion humor belyser hon fördomar om personer med normbrytande funktions-variationer. Ämnen som rätten till sin egen sexualitet till att leva med personlig assistans ligger henne varmt om hjärtat. Hon brinner för populärkultur som tar sig uttryck i fotografier från musikfestivaler runt om i landet. Hon har även ett stort intresse för analoga och digitala spel, särskilt kortspelet Magic the gathering. I Sveriges största spelhobbyförbund Sverok arbetar hon som valberedare och gör spelhobbyn tillgänglig för alla.

Vi gillar Sannas stil med rosa, lila, blått, gult, grönt, rött, ja alla färgglada färger som finns. Hon bryter normer och vågar stå för den hon är och vad hon tycker. Sanna visar prov på ett stort engagemang och initiativförmåga. Hon är absolut en förebild för andra, helt i Joel Gustavssons anda.

Funkibators styrelse 2018-08-19