Karolina Larsson en volontär som skulle till Island men hamnade i Växjö på grund av Corona

”I våras fick jag tips om att det fanns ett volontärprogram via Göteborgs kommun och EU. Möjligheten fanns att komma till Island. Jag hade många samtal med min kontaktperson och även fick även lektioner i att prata engelska. Spännande men grund av Corona blev det inställt. Istället fick jag möjlighet att åka till Växjö.

I början av november kom jag till Alvesta där jag först skulle bo. Det var lite nervöst men Valeria som jag skulle dela lägenhet med den första månaden visade sig vara jätteöppen och trevlig. Hon var volontär från Italien och vi pratade en hel del engelska. De andra volontärerna bodde i Växjö och de träffade vi på helgerna. De kom från olika kulturer så våra bruncher blev en verklig blandning av allt. Jättekul.

Efter en månad bytte jag boende till Växjö och hamnade i en sympatisk värdfamilj inte långt ifrån där jag jobbade. Jobbet bestod i att på SPI hjälpa till i hjälpmedelsbutiken, öppna och stänga butiken inventering, hjälpa kunder, plocka pall och sätta priser, lära mig kassan.

Det fanns också ett hunddagis. Några gånger var jag med när hundarna skulle rastas. De sista veckorna fick jag jobba på byggsidan. Renovera fönster, montera möbler, spackla, spika, skruva och måla är inget jag gjort förut. Jag är jättenöjd med mina månader i volontärprogrammet och kan verkligen rekommendera detta. Out of the box är ledordet.

Hälsningar”

Karolina