Från Sverige till Österrike. Från berg till berg!


Hej!

Jag heter Unn och är 20 år. Jag är just nu i Österrike för ett år som volontär. Jag har varit här i lite över en månad nu och älskar det! Jag har svårt att förstå hur snabbt tiden har gått, det känns som att det var nyss jag vinkade av mina morföräldrar på Arlanda men mycket har hunnit hända sen dess.

Jag kom till Österrike med buss från Munchen till Innsbruck och det första jag fick se var bergen, jag hade aldrig sett något liknande innan. Jag reste sista september och blev överraskad av det varma vädret. Jag hade packat för höst, vinter och kyla och fick spendera de tre första veckorna svettandes i tjocka tröjor. Tack vara det fina vädret fick jag dock chansen att vara ute så jag spenderade mycket tid den första veckan med att vandra runt i dalen där jag bor. Var jag än går slås jag av hur vacker naturen här är. En av mina rumskompisar har bott här länge, han tog med mig på längre vandringsturer också och jag älskar att vandra i bergen. Det är en mäktig upplevelse att stå på toppen och titta ner på alla dalar!

Förutom att vandra så är det mycket annat som pågår hela tiden, tyvärr hinner man inte med allt. Hittills har jag spenderat mycket tid med de andra volontärerna här i Tyrol (regionen jag bor i). Vi är ganska många och bor alla på olika ställen så ibland bjuder någon in resten till deras by eller så ses vi i Innsbruck som är mittpunkten för oss alla. Vi har bowlat, varit på restaurang, gått på disco, spelat biljard mm. Det är häftigt att prata med människor från så många länder och från så olika kulturer. När jag inte vandrar eller träffar de andra volontärerna jobbar jag eller har tyskalektioner så mina dagar är ofta uppbokade med olika saker men jag trivs bra med det! Det är inte så mycket som behöver planeras utan det är bara att hänga på och ha kul. Jag har inte alls haft så mycket hemlängtan som jag trodde och är jätteglad att jag är här. Nu ser jag fram emot vintersäsongen och hoppas kunna åka mycket skidor och rodel!


Wow, början är alltid så spännande och vi är mer än glada att höra att Unn har det bra! Såna nyheter gör oss alltid glada eftersom vi vet att vi spelade en roll i det.


Glöm inte att följa oss på sociala medier om du inte vill missa nåt!
Facebook
Instagram
YouTube